REFERENDUM / USL: Referendumul e valid, Băsescu e demis

de Carmen MOCANU Sâmbătă, 28 Iulie 2012 286
USL susține că referendumul este valid, iar președintele Traian Băsescu este demis, fiind numărate peste 9,2 milioane de voturi.
"Conform numărătorii la ora 23.00, Traian Băsescu este demis", a spus președintele PC, Daniel Constantin, duminică seară, după închiderea urnelor.
La rândul său, senatorul PSD Dan Șova a precizat că referendumul este valid, potrivit numărătorii paralele a USL, pragul de validare fiind depășit în condițiile în care s-au numărat peste 9,2 milioane de voturi. "Avem numărate până acum peste 9.200.000 de voturi. Am depășit pragul de 50%, continuăm numărătoarea în orele următoare", a spus Șova.
El a menționat că, potrivit numărătorii USL, circa 87% din românii care au venit la vot au votat împotriva lui Traian Băsescu.
"Băsescu în 2007 a luat 75%, azi a luat doar 16%. La alegerile din 2009, Băsescu a luat 5 milioane de voturi, azi a luat mai puțin de un milion de voturi. Referendumul va fi valid cu peste 52%. Traian Băsescu va pleca, l-am demis, totul este Ok. de acum încolo", a spus Șova.
Taguri

Comentează știrea

europeanu
30 iulie 2012
alegeri

v-a tras-o base-n nara iarasi

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei