România va primi, în decembrie, sute de milioane de euro din POSDRU

de Alexandra BĂLAN Joi, 01 Noiembrie 2012 214
România va retrimite Comisiei Europene cererile de decontare aferente Programului Operațional pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), după auditul din noiembrie, urmând ca în luna decembrie Bruxellesul să trimită "câteva sute de milioane de euro", a declarat miercuri premierul Victor Ponta.

"În urma aprobării ieri (marți - n.r.) a corecțiilor financiare solicitate pe POSDRU, în luna noiembrie avem ultimul audit și începem să retrimitem cererile de decontare. Cel mai probabil, în luna decembrie primim câteva sute de milioane de euro din programul POSDRU. Este o veste pe care miile de oameni care au accesat acest program o așteptau din luna februarie", a spus Victor Ponta, prezent la Palatul Parlamentului.
Întrebat ce sumă este posibil să fie deblocată în decembrie sau ce procent din plățile restante pe POSDRU, Ponta a răspuns că "în funcție de cât timp și ce resurse sunt în fondul social pe acest program".
Guvernul a aprobat un memorandum ce propune măsuri referitoare la POSDRU 2007 - 2013, documentul preconizând asigurarea fondurilor necesare prin bugetul de stat, în cazul în care, la finalul reverificărilor, se constată diferențe între valoarea corecției financiare acceptate de România și cea a corecțiilor individuale care pot fi recuperate de la beneficiari.
Autoritatea de Management va reverifica toate cererile de rambursare care au constituit obiectul corecției, în scopul recuperării sumelor identificate ca fiind afectate de nereguli.
Comisia Europeană a informat recent autoritățile române, printr-o scrisoare, că a decis să presuspende cea mai mare parte din trei programe cofinanțate prin fondurile structurale ale UE, legate de transport, dezvoltare regională și creșterea competitivității economice. Procedura de presuspendare a fost declanșată de CE și în cazul POSDRU, la începutul lunii august. Plățile pentru POS Transport și Competitivitate au fost întrerupte de la 1 iulie. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei