Să vină investitorii la Constanța! A fost lansată licitaţia pentru construirea spitalului "Mama şi Copilul"

de Mircea GHIȚĂ Marţi, 04 Aprilie 2023 2597
Consiliul Judeţean Constanţa a mai „obţinut o victorie” în ceea ce priveşte proiectele importante pe care acesta le demarează.
Vicepreşedintele CJC, Petre Enciu, a pus mare preţ pe proiectul construirii Spitalului de Pediatrie „Mama şi Copilul” la care acum procedurile au avansat. Petre Enciu a anunţat că s-a lansat licitaţia pentru acest proiect pe care el l-a numit cel mai important obiectiv de investiţii al Judeţului Constanţa. Acum, nu mai trebuie decât ca ofertele să apară şi să înceapă execuţia propriu zisă a acestui proiect.
„Am bucuria să anunț lansarea licitației pentru Proiectarea și Execuția de Lucrări a celui mai important obiectiv de investiții al Județului Constanța. Vorbim de Spitalul de Pediatrie Mama și Copilul cu o valoare estimată de 430 milioane de lei. Contractul se adresează marilor companii și proiectanților cu experiență în construirea de unități spitalicești și va fi atribuit pentru oferta cu cel mai bun raport calitate/preț. Pentru a fi eligibili, operatorii vor trebui să demonstreze că vor lucra cu personal de specialitate, cel mai important fiind arhitectul cu experiență în proiectarea de unități spitalicești, că au în portofoliu construirea de unități spitalicești în ultimii 3 ani şi că cifra de afaceri a acestora este de cel puțin 100 de milioane de euro în ultimii 3 ani. Aceasta unitate spitalicească este absolut necesară pentru județul nostru, o vom finanța prin PNRR și obligatoriu va trebui finalizată până în 2026. Mă bucur că echipa din cadrul Consiliului Județean s-a mobilizat exemplar pentru formularea exigențelor acestei documentații ce a trecut cu brio de selecția ANAP. Așteptăm cu mare interes ofertele și sper să găsim companii serioase care să vină la Constanța să se ocupe de acest obiectiv. Pentru Proiectul Tehnic alocăm 9 luni, iar pentru execuția de lucrări 26 de luni, iar termenul de depunere de oferte este 15 mai”, a declarat Petre Enciu.
Vicepreşedintele CJC spune că statul trebuie doar să se mobilizeze pentru a aloca fondurile necesare în vederea construirii acestui spital.
„Investiția este și una record, iar ambiția noastră este să atragem bani din PNRR pentru a o finanța, cu termen strict de finalizare, și anume, sfârșitul anului 2026. Ne confruntăm cu o nevoie acută de spații noi, construite la standardele actuale, în care să se desfășoare actul medical în județul nostru și în România în general. Acest lucru a fost cerut de către publicul din România în ultimele decenii la modul obsesiv, iar statul trebuie să se mobilizeze fără întârziere pentru a aloca fonduri și a prioritiza astfel de investiții. Sunt mândru că echipa pe care o coordonez a reușit să obțină un studiu de fezabilitate excelent, a reuşit să obţină această licitaţie și sunt sigur că vom obține un punctaj excelent pentru concurența ce se va derula la nivel național pentru cei peste 1.7 miliarde euro puși la bătaie prin programul de finanțare”, a declarat Petre Enciu.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei