Semiran Abdurefi: "Vrem să salvăm Pădurea Comorova, dar administrația Radu ignoră demersul celor din Mangalia"

de Mircea GHIȚĂ Miercuri, 29 Martie 2023 21135
Salvarea pădurii Comorova rămâne o prioritate pentru USR Mangalia. Preşedintele filialei, Semiran Abdurefi, a dezvăluit că Primăria Mangalia a încercat să ofere încă 4 hectare din pădurea Comorova către un eventual investitor pentru a fi construite diferite clădiri în acea zonă. Momentan nimeni nu a încercat să cumpere acel teren, dar Semiran Abdurefi se gândeşte la faptul că preţul ar putea scădea şi apoi să fie cumpărat de cineva care are anumite interese.
„Primăria Municipiului Mangalia a încercat, în urmă cu câteva zile, să ofere o pojghiță de legalitate unei vânzări cu totul imorale. Este vorba despre o halcă întreagă din Pădurea Comorova, aflată în proprietatea unei societăți care a fost scoasă la licitație, într-un dosar de executare silită. Este vorba despre aproape 4 hectare de pădure, identificate cu număr cadastral 2421, al căror preț de pornire a fost stabilit la 3,4 milioane de lei (circa 800.000 de euro). Terenul este situat în intravilanul Mangaliei, cu folosința de pădure și este situat, conform documentației afișate pe mangalia.ro, în stațiunea Neptun, zona Popasul Căprioarelor. Firma care a pierdut acest teren din cauza datoriilor la bugetul Mangaliei este SC Preponderent SRL, din Năvodari. Prețul de pornire este infim, dacă ne gândim că, în Dobrogea II, sunt vile nu foarte luxoase, al căror preț este evaluat la mult mai mult. USR Mangalia a propus ca terenul să fie preluat de către primărie în contul datoriei și astfel să redăm municipalității o parte din Pădurea Comorova. Bineînțeles că Primăria a ignorat solicitarea noastră, terenul fiind scos la licitație pe 23 februarie. Cum terenul nu a fost vândut, este foarte probabil ca el să fie scos a doua oară la licitație, dar cu preț mai scăzut”, a declarat Semiran Abdurefi.
Mai mult decât atât, Semiran Abdurefi a mers la Parlament împreună cu senatorul Remus Negoi pentru a depune iniţiativa legislativă prin care pădurea Comorova să intre din nou în domeniul public. Chiar dacă până acum lucrurile nu s-au clarificat, Semiran Abdurefi îi cheamă pe toţi mangalioţii să fie alături de USR în aceste demersuri care sunt făcute.
„Nu ar fi nicio surpriză să nu se ofere nimeni să cumpere terenul, iar valoarea lui să scadă atât de mult, încât exact cine trebuie să îl cumpere, o să și reușească să ofere acel preț minim. Pentru că vrem ca plămânul verde al Mangaliei să rămână în categoria în care ni l-a lăsat Regele Carol I, aceea de pădure și nu de beton și blocuri cu zeci de etaje, USR Mangalia propune tuturor cetățenilor orașului să punem, mână de la mână, și să ne constituim într-o asociație de salvare a Comorovei.
Concret vrem să devenim, toți, parteneri, cu cât putem, într-un proiect de cumpărare a acestui teren. Desigur, gestul l-ar fi putut face Primăria Mangalia și Consiliul Local. Se puteau șterge datorile firmei respective iar terenul să revină municipalității. Doar sunt câteva sute de specialiști în Primăria Mangalia care ar fi găsit o cale să facă acest lucru. Însă, primăria, prin Cristian Radu, nu a dorit să salveze ce se mai poate salva din biata pădure năpădită de veneticii dezvoltatori imobiliari, care au ciopârțit-o după cum au vrut. Am reușit să strângem mii de semnături pentru salvarea Pădurii Comorova, dar administrația Radu a ales să ignore demersul nostru, al celor din Mangalia. De aceea, USR Mangalia îi cheamă pe toți cei care, în ciuda presiunilor partidelor sau a administrației Radu, vor ca pădurea să ne rămână intactă, să se alăture demersului nostru, acela de a deveni noi, locuitorii, proprietari pe acest teren din Pădurea Comorova”, a mai explicat Semiran Abdurefi.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei