Trei șefi de la deconcentrate, la raport în fața prefectului Silviu Coșa

de Petruta RIDICHE Miercuri, 27 Septembrie 2023 170
Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța, Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța și Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța s-au reunit, miercuri, în Sala „Remus Opreanu”, într-o ședință a Colegiului Prefectural. În urma ședinței, reprezentanții instituțiilor prezente au susținut declarații de presă pe subiectele discutate în cadrul evenimentului. Au fost prezenți la pupitru prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, șeful adjunct al Inspecției Fiscale a Administrației Județene a Finanțelor Publice, Constanța, Bogdan Moroșan, șeful Direcției Județene de Sănătate Publică, Cristina Schipor, și șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă, Marian Becheanu.
Prefectul județului, Silviu Coșa, a început prin a prezenta principalele subiecte abordate de reprezentanții instituțiilor, pe fiecare palier în parte. „Astăzi a fost ședința Colegiului Prefectural. Șeful adjunct al Inspecției Fiscale a Administrației Județene a Finanțelor Publice, Constanța, Bogdan Moroșan, a prezentat aspecte importante ale inspecției fiscale, Cristina Schipor a vorbit despre verificările făcute de instituția pe care o conduce, iar la final Marian Becheanu a vorbit despre controalele făcute de către ITM”, a declarat Silviu Coșa.
Bogdan Moroșan a prezentat, la rândul său, principalele rezultate ale inspecției fiscale. „Au fost efectuate 726 de acțiuni, din care 310 inspecții fiscale, 406 controale inopinate și 10 constatări la fața locului. Au fost stabilite obligații fiscale suplimentare în sumă totală de 39.699.124 lei, reprezentând debite Ia bugetul general consolidat. Suma stabilită suplimentar de un inspector a fost de 422.331 lei. Durata medie a unei inspecții fiscale este de 28 zile. Diminuarea pierderii fiscale per inspecție efectuată a fost de 2.827.654 lei. Sumele stabilite suplimentar au fost cu preponderență din domeniul producerii și comercializării mărfurilor agroalimentare, transporturi și construcții”, a declarat acesta.
Cristina Schipor a adus în prim-plan faptul că unitățile medicale din județ sunt, în general, într-o situație bună. „La nivelul județului Constanța, în anul 2022 au fost raportate de unitățile sanitare către DSPJ Constanța un număr de 1.105 infecții asociate asistenței medicale, iar în primul semestru al anului 2023 au fost raportate un număr de 437 infecții asociate asistenței medicale. În perioada 1 februarie – 31 martie, au fost verificate un număr de 15 unități sanitare cu paturi, din care 7 unități sanitare publice. Neconformitățile constatate constau, în special, în utilizarea mopurilor cu capete franjurate, inexistența detergentului tensioactiv. În ultima perioadă a crescut și numărul de cazuri de Covid. Marți au fost 115 cazuri, miercuri 68. Unitățile medicale din Constanța au fost pregătite, avem paturi. Ca un sfat pentru cetățeni, să meargă la spital imediat ce sesizează simptomele și să evite spațiile aglomerate dacă știu că sunt bolnavi”, a specificat șeful DSP Constanța.
La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă, doar în trimestrele II și III ale acestui an, au fost aplicate amenzi de peste 50.000 de lei. „În trimestrele II și III ale acestui an, s-au desfășurat 13 acțiuni care au vizat construcții, carburanți, produse pirotehnice și așa mai departe. La ultimul control, grupul țintă l-au reprezentat deținătorii de macarale portuare. Raportul acțiunii va fi emis până la data de 15 octombrie. Din 523 evenimente de muncă de anul trecut, 40% sunt evenimente portuare. În total, s-au aplicat 13 amenzi. Au fost efectuate verificări la un număr de 54 de societăți la care își desfășoară activitatea un număr de 5.020 de lucrători. S-au constatat un număr de 23 de deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere a acestora și s-au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale, dintre care 3 amenzi în valoare de 52.500 lei și 10 avertismente”, a declarat inspectorul șef Marian Becheanu.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei