"Tu decizi pentru Constanţa"! "Este proiectul USR, sperăm să fie mai bine promovat"

de Mircea GHIȚĂ Joi, 03 August 2023 3016
La data de 1 august a acestui an a început a doua ediţie a procesului de bugetare participativă al municipiului, „Tu decizi pentru Constanţa”. Anul trecut au fost votate 10 proiecte care urmează să fie implementate. Unele dintre ele sunt deja în anumite stadii, iar despre acest lucru ne-a dat mai multe date fostul viceprimar al municipiului Constanţa, actual consilier local USR, Florin Cocargeanu.
Reamintim că cele 10 proiecte votate au fost: „Toaleta publică modernă, între necesitate și lux” (500.000 lei); „Mărire loc de joacă zona Tic-Tac” (250.000 lei); „Reabilitare parțială a Parcului Tăbăcărie, utilizând sisteme agrovoltaice cu plante decorative” (470.000 lei); „Picturi murale pentru creșe, școli și spitale” (500.000 lei); „SmartLab – creștem educația și performanțele în IT” (470.000 lei); „Reabilitare faleză (între străzile Grozești și Ciprian Porumbescu – 500.000 lei); „Reciclăm pentru viitor” (300.000 lei); „Aplicație pentru Direcția generală de asistență socială pentru voluntariat pentru persoane în vârstă” (125.000 lei); „Reabilitare sala sport, strada Badea Cârțan” (470.190 lei).
„Pot să vă spun că proiectul care prevedea achiziţionarea unor toalete ecologice moderne este în implementare. Suntem la faza de achiziţie, a fost făcut caietul de sarcini. Un alt proiect este cel al locului de joacă din zona Tic-Tac. Acolo s-a demarat procesul de achiziţie al studiului de fezabilitate. Pot să vă spun ce s-a întâmplat şi cu proiectul depus de Liceul de Artă. Când încă mai eram în primărie am vorbit cu doamna director, apoi am încercat să îi trimit mesaje pe diverse căi de comunicare, astfel încât liceul, având personalitate juridică, ei trebuia să facă o notă de fundamentare şi să tragă bani să facă proiectul. Până la acest moment nu au făcut acest lucru. Dacă faceau ei lucrul acesta era o procedură mai simplă decât să demareze primăria o astfel de procedură care ar fi însemnat să le retragă din administrare curtea liceului, să le facă rost de materiale, şi aşa mai departe. Atunci am zis să facă o achiziţie, o notă de fundamentare şi apoi să îşi tragă banii să facă proiectul”, a declarat Florin Cocargeanu.
Fostul vicerpimar al Constanţei speră ca şi în acest an să fie propuse multe proiecte care să aducă valoare pentru oraşul de la malul mării.
„Nu ştiu câte proiecte vor fi depuse. Depinde foarte mult în ce măsură Primăria Constanţa va promova aceste proiecte. Vom încerca şi noi să promovăm. De data aceasta vor fi 8 proiecte câştigătoare, faţă de anul trecut când au fost 10. Am mai comasat puţin domeniile. Bugetul general rămâne acelaşi, 5 milioane de lei. Eu zic că este o sumă relativ ok, având în vedere scumpirile care au avut loc în ultima perioadă. Au fost foarte mulţi oameni care au depus proiecte anul trecut, însă au fost prea puţini care au votat aceste proiecte. Şi acest lucru, aşa cum v-am mai spus şi mai devreme, s-a întâmplat din lipsă de promovare. Am încercat în acest an să modificăm puţin regulamentul faţă de anul trecut. Anul trecut, în momentul în care îţi făceai cont pe site trebuia să încarci şi cartea de identitate, astfel încât să fie o dovadă a faptului că eşti locuitor al oraşului. Anul acesta am renunţat la procedura aceasta pentru a fi mai uşor pentru cetăţeni şi am introdus doar o declaraţie pe propria răspundere care să arate că datele introduse sunt corecte. Această campanie, Tu decizi pentru Constanţa, este ideea noastră, a celor de la USR Constanţa, şi în special ideea mea. Este un proiect al meu de suflet”, a mai spus Cocargeanu.
Taguri

Comentează știrea

Alerta Publica
2 august 2023
NU expuneti preferinte de vot ONLINE

Dragi cetateni, intiativa e una, sa zicem morala ca mai facem ceva pt. oras. Aici ar fi in regula, fara de relevanta de unde a plecat ideea. Cine doreste sa aprecieze pe VOT Clasic. Mare atentie, nu expuuneti ONLINE preferintele prin cont. Se stocheaza minim un mail si poate fi folosit in scopuri mai putin morale [politic sau oricare altul]. Votul se poate doar anonim cu URNE !!! Vorbim de Municipiul Constanta in TOP7 orase din Romania. Nu e in regula, ca autoritate sa ai lista de votanti si sa sti exact cine ce voteaza. De ce nu si din aplicatie, se poate modifica sensul votului. Retineti, VOTUL PUBLIC doar cu URNA este SIGUR !!! Online este dificil, pt. ca nesesita un cont sau identificare. Fara Identificare, se poate frauda relativ rapid si notiuni de baza IT sensul alegerii !!! O alternativa mai ieftina, sa aleaga reprezentantii cetatenilor [ consilierii locali si judeteni], ce sa se implementeze !!! Sint acolo pe baza de vot !!! Cel mult, doar anonim un sistem pt. identificarea trendului [fara cont, date buletin]. Tehnic se poate genera ceva, cu un grad de incredere sa zicem 70% [se poate frauda si asta dar pe o analiza atenta se poate indentifica trendul] si mai departe prin votul consilierilor se alege proiectul. Aspectul Major e la VOT !!! Expuneti preferintele cu Nume, Prenume, CI, mail si sa vedeti minune pe Romania !!!

Alerta Publica, alte detalii
3 august 2023
"Tu decizi pentru Constanţa"

"Tu decizi pentru Constanţa" , practic e un soi de pacaleala mai elaborata, exploatata cu mai mult sau mai putina moralitate puternic in sens politic. Constantenii au decis la vot componenta politica locala (iar decidem si pe banii nostrii ?). Care ar fi meritul unui partid, poate ca a resusit sa obtina niste fonduri tot de la constanteni si cu ei sa facem niste proiecte. Banii nu vin de la Partidul X. Doar pe partea cu proiecte se poate aprecia initiativa, ca dai voie la cei care "s-ar pricepe". Coroborati si cu celelate articole si vedeti mai bine sensul (Un partid pe banii constantenilor, doar cu 1 idee de baza isi aroga un cumul de calitati). Banii sint ai orasului, e toata clasa politica locala implicata, nu doar partidul X (meritul e al tuturora). Aspectul cel mai grav, si exprimat si pe primul mesaj e VOTUL. Nu expuneti preferinte, nici macar de apa plata pe "1 Sistem Centralizat al Administatiei Locala[Centrala]". Se poate stoca fiecare click, cu impact major pe alegerea democatica. Se cere VOT PUBLIC aici, adica doar cel cu URME este sigur !!! (sau prezumtiv). Un caz trivial, aplicatia functioneaza defectuos si o sa fie pe alegere cu 99.99% de impodobit orasul cu NumelePartidul X, poate si o poza cu cel mai distins ales de Sitemul De Calcul cu Erori Intentionat Generate. Parca, a mai fost odata 99,99% si atunci se numea: "Mult Iubitul Carmaci". Tinet-ti cont ca fiecare partid are inclusiv specialisti pe latura juridica si minune avem editia 2 cu accelasi sitem de vot public [Online poate si putin relaxat ca nu se cere copie dupa CI dar tot se stocheaza date cu identificare exacta de persoana si preferinta].

Alerta Publica [optiune pt. alegere]
3 august 2023
Alegere de Proiecte, ca sa mai si intrebam

Se poate si asta, dar tot pe un cadru anonim, Sondaj direct [doar varsta specificata si eventual doar ne uitam la CI si nu stocam nimica] 3000 de persoane si avem alegerea !!! Asa e anonim si reprezentativ [vasta si categorie sociala adica sa fie pe tot spectrul]. Sint notiuni tehnice ce tin de teoria sondajului si garanteaza un anumit grad de incredere (teoretic peste 99%, practic si 50% sa fie si tot e bine : doar sa se face ceva, oricare proiect si tot e bine). Pai cum ar fi 70% din cetateni voteaza online si un partid cu ceva relatii stie exact cine ce vrea. Merg atunci intentionat in zona respectiva, si exact cum e pe sistem propun si le zic (fara de relevanta ca se poate si face, dar in sens de vot : noi avem imaginea clara). Maine si telefoane cu secretara draguta si amabila, poate un vot in plus (telefoane am avut si eu din astea de pe RDS tot cu din astea de canalizare). Poate sa extindem votul si pt. primar, ca e bine sa stim "apriori" sa fie de-al nostru !!! Desteptii astia cu multe ideei, au fost in stare sa ia intii toti banii de la UE pt. proiectele in desfasurare ? (aia sint bani de la altii si nu pe stins cureaua tot de la noi pt. acelasi lucru). Nu zice nimeni ca nu e bine sa fie si proiecte si infrastuctura, dar totul facut corect si informatia exact cum trebuie (nu alta pacaleala ca "Toti fac" dar doar "X trebuie mentionat pentru vot !!!"). La final, VOTUL Democratic cu URME, aici e baza pe sistemul democratic (nu aplicatia si tot felul de aspecte tehnice, practic imposibil de controlat si usor de fraudat !!!)

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei