UDMR nu va vota Guvernul Ciolacu. „Nu vom vota Guvernul, cum să-l votăm?”

de Madalina PETRESCU Miercuri, 14 Iunie 2023 139
Președintele UDMR a declarat marți că membrii formațiunii pe care o conduce nu vor vota joi, în Parlament, Guvernul Ciolacu. Întrebat dacă va da un vot împotrivă sau se va abține, liderul reprezentanților comunității maghiare a spus: nu vom vota Guvernul, cum să-l votăm?

Kelemen Hunor susține chiar că foștii săi parteneri au mințit atunci când au dat vina pe pretențiile UDMR care au condus la ieșirea maghiarilor de la guvernare, potrivit Digi24.

Întrebat dacă Ministerul Mediului a fost în realitate pus în discuție la masa negocierilor, Kelemen Hunor a spus: „Eu am pus-o (oferta) pe masă ieri, la 14:30, când ne-am întâlnit la guvern în trei și d-nul Ciolacu a spus că din partea lui este o ofertă care se susține. D-nul Nicolae Ciucă a spus că nu poate să cedeze Mediul. D-nul Ciolacu a spus că pentru UDMR poate face două oferte: MIPE și Sănătate, iar pentru liberali are trei oferte dacă renunță la Mediu: MIPE, Economie și Sănătate. Astea au fost discuțiile pe scurt. Cine spune că nu a fost așa nu spune adevărul.

“Nu vom vota Guvernul, cum să-l votăm?”, spune Kelemen Hunor, întrebat dacă va vota joi Guvernul Ciolacu.
„La votul de mâine de învestitură, UDMR nu va susţine acest guvern, ar fi şi foarte interesant să susţinem acest guvern după ce am fost daţi afară din coaliţie. Evident că pe parcursul activităţii parlamentare, toate lucrurile bune, profesionale şi pe care le considerăm importante şi eficiente pentru România şi pentru comunităţile locale vor fi susţinute de către UDMR”, a afirmat miercuri Cseke Attila într-o conferinţă de presă. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Ultima oră

Titlurile zilei