Ungureanu, peste Ponta și Antonescu în topul încrederii

de Carmen MOCANU Miercuri, 22 Februarie 2012 899
Mihai Răzvan Ungureanu, noul premier, îi depășește pe liderii Opoziției la capitolul încredere, însă românii rămân sceptici în privința capacității sale de a scoate România din criză, reiese dintr-un sondaj IRES.
Potrivit sondajului telefonic efectuat de IRES, românii au o părere foarte bună despre noul premier în proporție de 18% și bună în proporție de 44%, în timp ce părerile negative însumează doar 28%, iar răspunsurile de genul "nu știu/nu răspund" totalizează 10%.
Ungureanu stă bine și la capitolul încredere, comparativ cu ceilalți actori politici importanți din România: 10% - foarte multă încredere, 22% - multă încredere, puțină - 43% și foarte puțină - 23%.
Însă la întrebarea "Va scoate Ungureanu țara din criză?", răspunsurile au fost negative în proporție de 68%. Scepticismul românilor este arătat și de întrebarea "Credeți că România merge într-o direcție bună sau greșită?": 75% dintre respondenți cred că direcția este greșită și doar 21% că direcția este bună.
La întrebarea "Cum credeți că veți trăi peste un an?", răspunsurile au fost următoarele: mult mai bine - 4%, ceva mai bine - 24%, aproximativ la fel - 30%, ceva mai prost - 22% și mult mai prost - 17%.
Per ansamblu însă, românii sunt mulțumiți că Traian Băsescu l-a numit prim-ministru pe Ungureanu în locul lui Boc, în proporție de 61%.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei