USR lansează Ghidul practic privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi

de Mircea GHIȚĂ Duminică, 06 Noiembrie 2022 325
Autorităţile locale din întreaga ţară au la dispoziţie „Ghidul practic, cu soluţii de bun simţ, privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi”, realizat în ultimele nouă luni de o echipă a USR formată din persoane cu experienţe personale sau profesionale asociate problemelor de dizabilitate.

Potrivit unui comunicat de presă al USR, „Nimic pentru noi fără noi” este motto-ul sub care fost realizat ghidul, care subliniază importanţa implicării persoanelor cu dizabilităţi, în dezbaterea şi propunerea de soluţii concrete care să susţină respectarea drepturilor şi facilitarea accesului lor la serviciile publice (de la educaţie la sănătate la reconversie profesională).
În baza cunoaşterii directe în acest domeniu, ca şi printr-un amplu efort de documentare şi cercetare, echipa USR Dizabilităţi a reuşit să identifice un set de soluţii concrete şi practice care, odată implementate de autorităţile locale, pot produce o schimbare reală în bine în viaţa de zi cu zi a persoanelor cu dizabilităţi, arată sursa citată.

„A fost o mare bucurie şi onoare pentru USR Bucureşti să găzduiască prezentarea publică a muncii extraordinare a colegilor care au realizat Ghidul practic cu soluţii privind persoanele cu dizabilităţi. Prin aleşii locali şi naţionali prezenţi, am trecut în revistă eforturile de până astăzi şi ne-am asumat, alături de ONG-urile prezente, angajamente pentru perioada următoare. Primul dintre ele va fi constituirea unui Comitet local pentru Dizabilităţi la nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti, care să includă atât reprezentanţi ai autorităţii publice, cât şi ai mediului privat şi ai celui asociativ”, declară Vlad Voiculescu, preşedintele USR Bucureşti, citat în comunicat.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei