Vass Levente: UDMR se va abține și nu va susține moțiunea simplă pe Sănătate

de Cuget Liber Joi, 12 Octombrie 2017 109
Deputații de la UDMR se vor abține la votul asupra moțiunii simple pe Sănătate, a anunțat deputatul Vass Levente.
"Stimați colegi din Opoziție, cu tot regretul, nu am găsit conturat în inițiativa dvs. principiile de bază ale analizei unui program politic imperios necesar într-un astfel de act cu referire la îmbunătățirea accesibilității pacienților, la serviciile de sănătate, lamentări asupra scăderii vulnerabilității populației cu risc, scăderea plății informale, ceea ce ridică grave probleme atât în relația medic-medic, cât și în relația medic-pacient. Ajung unui prim-ministru sau chiar unui ministru al Sănătății nouă luni să-și realizeze programul? Acestea sunt motivele noastre de a ne abține și de a nu susține moțiunea simplă", a spus Vass Levente la dezbaterea moțiunii simple din Parlament.
El a subliniat că UDMR susține găsirea resurselor financiare necesare pentru spitalele regionale și reabilitarea spitalelor vechi.
"Domnule ministru, neliniștea noastră în ceea ce privește creșterile salariale este mai degrabă legată de lipsa unor pachete legislative și administrative, întrucât aceste creșteri salariale ar trebui să se reflecte și în creșterea calității actului medical, prin îmbunătățirea serviciilor ambulatorii, creșterea accesibilității, și prin programe de lucru special concepute. Și nu mai vorbim de scăderea plății informale", a adăugat deputatul UDMR, citat de Agerpres.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Ultima oră

Titlurile zilei