Victor Ponta cere Guvernului facilități pentru firme ca să nu dea faliment

de Carmen MOCANU Luni, 16 Martie 2020 513
Președintele Pro România, Victor Ponta, cere Executivului să amâne cu 90 de zile plata contribuțiilor firmelor afectate de pandemia COVID-19 și afirmă că partidul său a depus vineri un proiect de lege în acest sens.
"Noi am depus vineri, când am fost la Parlament, proiectul de lege privind completarea și modificarea Legii 227/2015 privind Codul fiscal. Nu e timp acum de votat legea. Dacă o ia Guvernul azi exact așa, textul e lucrat cu specialiști și o adoptă ca ordonanță de urgență, ar fi foarte bine", a spus duminică Ponta.
El a subliniat că "toate firmele - hoteluri, restaurante, alimentație publică, agenții de turism, transport internațional, companii de transport - trebuie să primească o amânare de minimum 90 de zile a plăților contribuțiilor și a taxelor", data limită pentru acestea fiind 25 martie.
"N-au de unde, sunt închise. Le băgăm în faliment? Îi obligăm să trimită sute de români în șomaj? Știu că va fi o gaură în bugetul țării, dar este ceva ce toți înțelegem că dacă nu luăm acum măsuri va fi și mai mare problema", a spus Victor Ponta, într-o postare făcută pe Facebook.

De asemenea, Ponta a amintit că a propus amânarea cu 90 de zile a plății ratelor bancare de către persoanele fizice.
"Nu cad băncile 90 de zile, nu e vorba de anularea ratelor, ci de amânarea lor. 90 de zile vor rezista băncile, în schimb sunt oameni care nu rezistă nouă zile, nu 90 de zile", a apreciat Victor Ponta. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei