Zeci de străzi construite de la zero, în acest an, la Constanța

de Andreea PERHAIȚĂ Marţi, 21 Iulie 2020 244
Primăria Municipiului Constanța construiește de la zero 30 de străzi din cartierele rezidențiale ale municipiului. Vorbim despre artere de circulație aflate la nivel de pământ, total impracticabile până acum. O parte dintre acestea au intrat deja în prima fază a lucrărilor ce prevăd turnarea unui prim strat de asfalt. În etapa a doua, vor fi construite trotuare moderne și locuri de parcare.
"Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban, execută și în acest an ample lucrări de reabilitare și de refacere a unui număr de 30 de străzi. Sunt practic străzi la nivel de pământ care sunt construite de la zero. În acest moment, pe străzile care au intrat deja în lucru se execută etapa întâi, care prevede doar un strat de asfalt și un acostament de 50 de cm din piatră. După ce această etapă este finalizată, venim cu faza doi de proiect, care înseamnă amenajări pe partea exterioară, borduri și trotuare.
Trebuie să precizez faptul că aceste străzi, aflate acum în lucru, erau complet impracticabile, iar la această dată, se execută doar un strat de asfalt, urmând ca, într-o etapă ulterioară, să se amenajeze și trotuarele.
Ca să vă dau un exemplu, pe strada Nicolae Kirculescu, din cartierul Compozitori, s-a aplicat deja un strat de asfalt, însă în această primă etapă a trebuit să ne încadrăm în anumite limite cadastrale. În etapa a doua, urmează o nouă retrasare pentru realizarea trotuarelor și definitivarea părții carosabile. Avem în vedere și crearea de locuri de parcare acolo unde ne permite strada", a declarat Daniel Vlăescu, șef serviciu tehnic SC Confort Urban.
În aceste zile, echipele de muncitori execută lucrări de construire a tramei stradale în cartierele Compozitori și Veterani. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei