Ziua Eroilor marcată la Medgidia

de Carmen MOCANU Joi, 13 Iunie 2013 174
Ca în fiecare an, de sărbătoarea Înălțării Domnului, la Monumentul Eroilor din Medgidia au fost comemorați, eroii români căzuți în luptele purtate de-a lungul vremii pentru apărarea țării. 


"Uitându-ne la faptele lor, ne simțim mândri că suntem români, că aparținem unei națiuni care s-a jertfit și care nu a renunțat în a-și cere dreptul la libertate și dreptul la propria existență. Sărbătorim astăzi o zi deosebită, cu dublă semnificație, plină de încărcătură emoțională și spirituală, deoarece comemorăm și omagiem eroii neamului românesc și sărbătorim Înălțarea Domnului nostru Iisus Hristos", a precizat viceprimarul municipiului Medgidia, Luminița Vlădescu în deschiderea manifestării. 

Stoica Delia, elevă a Școlii "Constantin Brâncuși" a marcat această zi memorabilă prin recitarea poeziei "Nu plânge maică România". Slujba religioasă a fost oficiată de Părintele protopop al Medgidiei, Petrică Ciobanu și s-a  continuat cu festivitatea depunerii coroanelor de flori.    
       
Printre cei care au ținut un moment de reculegere și au depus coroane de flori s-au numărat : Garnizoana Medgidia, Asociația Veteranilor de Război Medgidia, Cultul Eroilor, Asociația Revoluționarilor Decembrie 89’ Filiala Medgidia, Asociația Revoluționarilor Tomis 22 Constanța, Asociația Cadrelor Militare în rezervă și în retragere " General Roland Pîrlogeanu" Primăria și Consiliul Local Medgidia, Poliția Locală Medgidia, Poliția Municipală Medgidia, Jandarmeria Medgidia, elevi ai Școlii "Constantin Brâncuși", Micii Sanitari ( Crucea Roșie) și partide  politice.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei