5,5 milioane euro, daune pentru prăbușirea elicopterului SMURD Constanța

de Andreea NĂSTASE Sâmbătă, 19 Septembrie 2015 151
OMNIASIG a achitat suma de 5,5 milioane euro pentru înlocuirea aeronavei distruse în urma accidentului aviatic survenit la 15 decembrie 2014, pe lacul Siutghiol din județul Constanța, precum și pentru toate despăgubirile datorate urmașilor legali ai membrilor echipajului, au anunțat reprezentanții companiei. Aceștia au refuzat să specifice valoarea daunelor primite de familiile celor patru victime.
Asiguratorul a plătit deja suma necesară achiziționării noului aparat de zbor, care va reintra în scurt timp în operarea serviciului aeromedical SMURD pentru reluarea misiunilor de salvare.
Despăgubirea s-a făcut în baza poliței de asigurare de aviație pentru riscurile CASCO, răspundere civilă față de terți și accidente persoane, poliță încheiată de Inspectoratul General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne, în cadrul dosarului de daună deschis ca urmare a producerii accidentului.
Elicopterul s-a prăbușit, la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, în Lacul Siutghiol din județul Constanța, toate cele patru persoane aflate la bord - pilot, copilot, medic, asistentă - pierzându-și viața. Potrivit datelor ROMATSA, aparatul de zbor s-a pră-bușit la ora 16:16, la o distanță de 500 de metri de mal. Elicopterul se deplasa de la Constanța spre Tuzla urmând procedurile de management a traficului aerian. ROMATSA precizează că la momentul decolării, condițiile meteo erau bune, vizibilitatea de peste 6 km, iar elicopterul SMURD efectua un zbor cu vizibilitatea solului, ceea ce înseamnă că zbura sub 3.000 metri altitudine. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei