Haos în sistemul de sănătate! Cardul de sănătate, blocat

de Andreea NĂSTASE Sâmbătă, 19 Septembrie 2015 205
Ieri, timp de 5 ore, pacienți și furnizori de servicii medicale din Constanța au trăit un adevărat haos din cauza faptului că sistemul cardurilor de sănătate s-a blocat încă de la primele ore ale dimineții. Asta în ciuda faptului că aceste instrumente medicale sunt obligatorii de la 1 septembrie, iar pacienții nu pot beneficia de consultații, investigații sau tratamente decât în baza lor.
"Sistemul a fost complet blocat! Nu am putut înregistra numărul de card și din acest motiv a trebuit să anulăm serviciul și să chemăm pacientul când sistemul devine funcțional", a precizat un furnizor de servicii medicale din Constanța.
Pe de altă parte, președintele CJAS Constanța, Dragoș Poteleanu, a declarat, pentru "Cuget Liber", că serviciile pot fi asigurate și offline.
"Am sesizat și noi că sistemul este blocat, dar trebuie sunat la CNAS, nu la noi. De altfel, furnizorii pot înregistra pacienții și offline, iar serviciul va fi raportat în 72 de ore".
În acest context, președintele Casei Naționale de Sănătate, Vasile Ciurchea, a precizat că "amprenta cardului rămâne în cititorul de carduri chiar dacă sistemul apare ca fiind blocat. În acest fel nu sunt afectați nici furnizorii, care pot raporta serviciul în 72 de ore către Casă și nici asiguratul, care va beneficia fără discuție de servicii medicale. Am anunțat că a existat o defecțiune în rețea și cu siguranță aceasta nu va fi ultima. Au mai apărut probleme tehnice, iar furnizorii trebuie să știe că serviciul nu se pierde și pacientul nu trebuie refuzat indiferent de condiții.
De altfel, amprenta cardului este una, iar erorile din sistem, afișate la introducerea cardului, alta", a declarat președintele CNAS.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei