A fost inventată inima care nu bate, dar prelungește viața

de Andreea PERHAIȚĂ Miercuri, 22 Iunie 2011 375
Medicina evoluează în galop. Recent, doi cercetători de la Texas Heart Institute au găsit o metodă eficientă de a face sângele să circule și de a prelungi viața pacienților cu afecțiuni cardiace în absența pulsului. Ei au dezvoltat o inimă artificială, care însă nu bate și face ca pacienții să pară morți.
Billy Cohn și Bud Frazier au reușit să creeze o inimă artificială care să nu se descompună, să nu obosească și să nu cauzeze cheaguri de sânge și infecții. Invenția lor poate părea puțin sinistră, din moment ce EKG-ul atașat pacienților dotați cu noua inimă artificială arată o linie dreaptă.
Noul dispozitiv are la bază o tehnologie folosită pentru tratarea crizelor cardiace încă din anii 1980. Este vorba despre un dispozitiv de asistare a ventriculului care ajută fie ventriculul stâng, fie pe cel drept. Dispozitivul e prevăzut cu un rotor cu lame care împinge sângele înainte într-un flux continuu.
Cercetătorii au conectat două dispozitive, prevăzute pentru o singură secțiune a inimii, astfel încât să funcționeze ca ambele părți ale inimii. Dispozitivul a fost testat pe viței și pe un bărbat care suferea de o boală gravă și a cărui viață a fost prelungită timp de o lună. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei