Alimente care te ajută să trăiești o sută de ani

de Cuget Liber Miercuri, 16 Ianuarie 2013 917
Vitaminele, mineralele, grăsimile sănătoase și nutrienții esențiali sunt extrem de importante pentru sănătatea ta. Însă mai există și alte superalimente benefice pentru tine, mai ales dacă vrei să trăiești mulți, mulți ani! 

Avocado: este un fruct bogat în potasiu, un mineral extrem de important pentru organismul uman. Este și o sursă importantă de grăsimi mononesaturate sănătoase, care sunt ușor metabolizate în energie.
Ulei de cocos: peste 50% din cantitatea de grăsime care se găsește în uleiul de cocoș este reprezentată de acidul lauric. Foarte rar întâlnit în surse naturale, acidul lauric este metabolizat de către organism în monolaurina, o substanță potentă, cu puternice proprietăți antivirale și antibacteriene.
Supă de oase: fierberea oaselor rămase de la alte supe și preparate culinare duce la obținerea uneia dintre cele mai nutritive mese. Pentru a te bucura de toate beneficiile acestei supe, este recomandat să fierbi oasele la foc mediu, timp de 12 ore.
Legume fermentate: în zilele noastre, aproape orice persoană suferă de afecțiuni intestinale sau deranjamente stomacale. Pentru a preveni aceste probleme, medicii recomandă legumele fermentate, care oferă organismului cantitatea necesară de bacterii benefice, nu-mite probiotice, necesare pentru funcționarea corectă a organismului.
Nuci macadamia crude: conțin o serie de nutrienți importanți pentru organismul uman, inclusiv cantități importante de vitamina B1, magneziu, mangan și grăsimi mononesaturate sănătoase. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei