Ambulanțele județene, reorganizate în șapte servicii regionale

de Andreea NĂSTASE Sâmbătă, 24 August 2013 112
Cele 40 de servicii județene de ambulanță vor fi reorganizate în șapte servicii regionale, după modelul pilot realizat în 2009 prin comasarea Salvării București cu cea din Ilfov, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern lansat joi în dezbatere publică de Ministerul Sănătății.
Serviciul Regional de Ambulanță Sud Est, care va fi realizat prin reorganizarea Serviciului județean de ambulanță Constanța și desființarea Serviciilor județene de ambulanță Brăila, Buzău, Galați, Vrancea și Tulcea, va avea sediul în Constanța.
Același proiect prevede că serviciile regionale de ambulanță înființate prin reorganizarea serviciilor județene Cluj, Mureș, Timiș, Dolj, Prahova, Constanța și Iași asigură asistența medicală de urgență, transportul sanitar asistat, consultații de urgență și transportul sanitar neasistat de pe raza județelor respective.
Odată cu intrarea în vigoare a hotărârii de guvern, personalul din cadrul serviciilor județene, dar și cel cu specialități medico-sanitare și auxiliar sanitar va fi preluat în totalitate, în interesul serviciului și cu aceleași drepturi salariale, la serviciile regionale.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei