Apneea de somn, un diagnostic din ce în ce mai frecvent

de Andreea NĂSTASE Sâmbătă, 24 August 2013 176
Aproximativ 1 - 1,5 milioane de romani suferă de sindromul de apnee de somn, ceea ce reprezintă 4-6% din populație, a avertizat, într-o conferință de presă, președintele Societății Române de Pneumologie (SRP), dr. Florin Mihălțan.
Potrivit acestuia, există trei tipuri de tratamente pentru acest sindrom, unul dintre acestea fiind realizat de pneumologi cu ajutorul unui aparat de presiune pozitivă continuă, care asigură libertatea căilor aeriene inferioare. Cel de-al doilea tratament este realizat de către specialiștii ORL și constă în intervenții chirurgicale la nivelul căilor respiratorii inferioare, pentru lărgirea acestora. De asemenea, specialiștii în chirurgia buco-maxilo-facială și stomatologii pot realiza o serie de proteze care lărgesc căile respiratorii.
SRP pune la dispoziția celor interesați un chestionar care are ca scop identificarea persoanelor care suferă de somnolență. Chestionarul este aplicat în 19 țări europene, rezultatele urmând a fi anunțate pe data de 15 octombrie, la Bruxelles. Chestionarul este accesibil pe site-ul Societății Române de Pneumologiei.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei