Analize recomandate în cazul căderii părului

de Petruta RIDICHE Miercuri, 23 August 2023 214
Pentru a lua măsurile potrivite atunci când ne confruntăm cu stresanta cădere a părului, trebuie să identificăm cauza. Pentru a primi diagnosticul potrivit, vizitează un medic dermatolog. El îți va recomanda o serie de analize și teste necesare în cazul unei astfel de probleme.
Află cum îți poți da seama că ai de-a face cu fenomenul căderii părului și ce investigații ar trebui să urmezi. Cauzele căderii părului pot fi multiple. Dar înainte de a pune un diagnostic, medicul va realiza un examen fizic. Îți va pune câteva întrebări legate de dieta pe care o urmezi, rutina de îngrijire a părului, dar și de istoricul tău medical și familial.
Printre investigațiile pe care specialistul le poate recomanda, se numără și analizele de sânge pentru căderea părului, cu scopul de a depista eventuale probleme ce declanșează problema. Dereglările hormonale tiroidiene se numără printre cauze. Prin urmare, se pot face analize de hormoni, dar și pentru a depista un eventual deficit de nutrienți. Este vorba despre vitamina A, biotină, vitamina D, fier, zinc. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei