Exercițiul 12-3-30, celebru pe TikTok, oferă avantaje nebănuite

de Petruta RIDICHE Miercuri, 23 August 2023 167
Formula 12-3-30 este o ecuaţie simplă care se dezvoltă în trei numere. Presupune mers cu 3 mile pe oră, aproximativ 5 kilometri, timp de 30 de minute pe o bandă de alergare înclinată la 12%. Jucându-se cu funcţiile benzii de alergare, Lauren Giraldo, influencer american, a dezvoltat metoda 12-3-30 în 2019. Exerciţiul trebuie repetat de cinci ori pe săptămână.
Într-un videoclip pe YouTube postat în 2020, tânăra prezenta beneficiile practicii şi eficacitatea tehnicii asupra muncii musculare. „Metoda mi-a făcut antrenamentele mult mai uşoare. Multe persoane care mă urmăresc au adoptat-o deja şi au avut rezultate incredibile”, susținea tânăra influencer. Difuzat rapid pe reţelele sociale de mii de persoane, exerciţiul are milioane de vizualizări pe TikTok.
Metoda lansată de influencer este aprobată și de specialiști. Trainerul de masaj terapeut și profesoară de yoga și pilates Elena Buscone, spune că succesul formulei 12-3-30 este garantat. Principalul interes al practicării exerciţiului constă în munca de rezistenţă. Mersul pe jos cu 4,8 km/h oferă beneficii cardiovasculare. „Exerciţiul ajută la reducerea tensiunii arteriale, a nivelului de zahăr din sânge, a grăsimii corporale şi la îmbunătăţirea calităţii somnului. Înclinarea benzii de alergare îngreunează mersul, intensificând efortul”, transmite specialista. Nu în ultimul rând, tehnica 12-3-30 contribuie şi la construirea muşchilor.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei