Anticoncepționalele, între mit și realitate

de Andreea NĂSTASE Luni, 12 August 2013 200
"Să aleg anticoncepționale sau să folosesc prezervativul?", "să mă bazez pe partenerul meu și să nu folosesc nicio metodă de protecție?", sunt doar câteva dintre întrebările pe care multe dintre tinere și le pun frecvent, însă la care nu găsesc răspunsurile cele mai corecte și concrete dacă nu se adresează unui specialist.
Așadar, atunci când vine vorba de protecție, medicii atrag atenția asupra faptului că metoda pilulelor contraceptive trebuie luată în considerare după un control medical ginecologic, după care medicul va stabili care sunt testele și analizele medicale care trebuie realizate înainte de prescrierea anticoncepționalelor.
"Trebuie spus de la bun început că anticoncepționalele potrivite sunt prescrise de către un specialist care va consulta înainte pacienta și care îi va da să facă analize pentru a vedea care este starea acesteia de sănătate. Apoi, în funcție de rezultatele acestor teste, se prescriu anticoncepționalele care i se potrivesc. De aceea, eu nu le recomand să își cumpere singure contraceptivele, fără recomandare.
Este foarte important să spulberăm mitul potrivit căruia anticoncepționalele fac rău organismului și o femeie care le utilizează riscă să ajungă la infertilitate. Dimpotrivă, anticon-cepționalele ajută ovarele să se «odihnească», ceea ce le face mult mai pregătite pentru o sarcină. Mai mult decât atât, cu ajutorul pilulelor se ajunge la un status hormonal sănătos, normal, la menstruații nedureroase și mult mai puțin abundente și chiar la evitarea unor probleme mult mai grave, precum chisturile ovariene sau cele la sâni", a explicat dr. Mihaela Dobre, medic primar ginecolog.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei