Cum prevenim toxiinfecțiile alimentare

de Andreea NĂSTASE Luni, 12 August 2013 93
Debutează cu febră, dureri de cap, diaree și frisoane și poate determina deshidratarea puter-nică. Deseori, medicii avertizează populația încă de la începutul verii în privința ei și susțin că regulile de igienă sunt prima condiție pentru a fi evitată. Dacă vă întrebați despre ce este vorba, aflați că toxiinfecția alimentară este un "dușman" al sănătății noastre, care ne poate transforma vacanța, în zile de spitalizare.
"Persoanele care pregătesc mâncarea au obligația de a se spăla pe mâini înainte de a începe prepararea mâncărurilor, dar și de câte ori este nevoie în acest timp.
Spălarea fructelor și legumelor sub jet puternic de apă, spălarea instrumentarului folosit la bucătărie, dezinfectarea riguroasă a suprafețelor și a zonei de pregătire a mâncărurilor sunt doar câteva dintre condițiile de prevenire a bolii", explică dr. Loti Popescu, coordonatorul programelor de sănătate din cadrul Direcției de Sănătate Publică Constanța. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei