Debutează cu febră, dureri de cap, diaree și frisoane și poate determina deshidratarea puter-nică. Deseori, medicii avertizează populația încă de la începutul verii în privința ei și susțin că regulile de igienă sunt prima condiție pentru a fi evitată. Dacă vă întrebați despre ce este vorba, aflați că toxiinfecția alimentară este un "dușman" al sănătății noastre, care ne poate transforma vacanța, în zile de spitalizare.
- Publicitate -
"Persoanele care pregătesc mâncarea au obligația de a se spăla pe mâini înainte de a începe prepararea mâncărurilor, dar și de câte ori este nevoie în acest timp.
Spălarea fructelor și legumelor sub jet puternic de apă, spălarea instrumentarului folosit la bucătărie, dezinfectarea riguroasă a suprafețelor și a zonei de pregătire a mâncărurilor sunt doar câteva dintre condițiile de prevenire a bolii", explică dr. Loti Popescu, coordonatorul programelor de sănătate din cadrul Direcției de Sănătate Publică Constanța.