Apneea în somn la copii este mai mult decât un simplu sforăit

de Mirabela ȘERBĂNESCU Vineri, 19 August 2022 72
Apneea în somn la copii și bebeluși este o problemă medicală care necesită mare atenție. De fapt, susțin medicii, acest tip de sforăit neregulat ar putea fi o tulburare respiratorie majoră. Totodată, apneea în somn la copii și bebeluși poate fi o sursă de îngrijorare pentru mulți părinți. În primul rând, este important să știți că această problemă este mai mult decât un simplu sforăit. De multe ori, apare imediat după naștere. Specialiștii susțin că apneea obstructivă de somn la copii și bebeluși apare atunci când respirația acestora se oprește pentru un moment. Această întrerupere poate fi parțială, cu o oarecare trecere a aerului sau totală, fără schimb de oxigen. De aici rezultă și gravitatea acestei afecțiuni care necesită atenție sporită și tratament imediat. 

Multe funcții corporale, inclusiv cele ale creierului, se întrerup atunci când nu există oxigen necesar funcționării metabolismului.
Una dintre cele mai frecvente cauze ale acestei afecțiuni este hipertrofia amigdalelor. Forma maxilarului inferior este, de asemenea, un factor de risc. Simptomele apneei obstructive în somn la copii și bebeluși sunt legate de sistemul respirator, dar sforăitul este principalul simptom. De fapt, acești copii sforăie excesiv și adesea la fel de tare ca un adult. La rândul său, sforăitul este însoțit, de obicei, de oprirea respirației și a ritmului. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei