Astmul bronşic nu dispare, dar poate fi tratat

de Florentina BOZÎNTAN Marţi, 07 Iunie 2022 146
Aţi fost diagnosticaţi de astm bronşic? Acesta este o afecţiune respiratorie care se manifestă cu crize de dispnee şi cu wheezing (şuierat), ca rezultat al obstrucţiei bronşice variabile. Aceasta, la rândul său, este provocată de inflamaţia cronică a mucoasei bronşice şi de spasmul musculaturii bronşice, rezultat al hiperactivităţii bronşice provocate de multipli stimuli şi care se remite spontan sau sub tratament.

De cele mai multe ori, boala debutează în copilărie, dar aceasta nu este o regulă, ea putând afecta şi adulţii tineri sau bătrânii.
Specialiştii spun că astmul bronşic este o boală cu o evoluţie lentă şi de lungă durată, posibil pe tot restul vieţii, în care există o inflamaţie a căilor respiratorii, care este cronică şi permanentă. De obicei, persoanele care au o astfel de suferinţă au senzaţia că nu au aer.
 
Potrivit dr. Doina Pârâu, medic primar de pneumologie şi alergologie, manifestările astmului bronşic apar din cauza îngustării căilor respiratorii, ceea ce nu permite aerului să intre şi să iasă din plămâni.
 
Referitor la simptome, acestea pot apărea la intervale diferite de timp şi se pot agrava în timpul nopţii, pacientul trezindu-se cu lipsa intensă de aer. Alteori, stările apar în urma unui efort fizic. Desigur, simptomele dispar sau se ameliorează după administrarea tratamentului potrivit, dar trebuie să ştiţi că nu toate persoanele afectate reacţionează la fel. Spre exemplu, unii oameni au simptome mai uşoare, în timp ce alţii prezintă simptome mai intense. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei