Ați început să faceți celulită? Iată ce trebuie să mâncați!

de Mirabela ȘERBĂNESCU Marţi, 14 Mai 2024 371
Probabil una dintre cele mai frecvente nemulțumiri în rândul femeilor este celulita. Specialiștii spun că sunt mai multe cauze ale apariției acestei probleme de natură estetică, în principal hormonii estrogeni în exces și retenția de apă. În general, femeile sunt mai predispuse decât bărbații să se confrunte cu această problemă, iar genetica poate să joace un rol important în apariția acesteia. Chiar dacă nu există un remediu cunoscut care să elimine complet celulita, există modalități de a ajuta la minimizarea aspectului acesteia.
În primul rând, se recomandă un regim de viață sănătos, o dietă adecvată, combinată cu mult sport și hidratare cât mai bună. Altfel spus, se exclud din start semipreparatele, sarea în exces, grăsimile, prăjelile și nu sunt recomandate nici preparatele de patiserie din făină albă sau zahărul alb, rafinat.
În schimb, se recomandă mai degrabă un regim proteic îmbogățit cu multe fibre din legume, salate, frunze. Așadar, mesele ar trebui să conțină carne de pui sau vită, pește, fructe și legume proaspete, orez integral. Unele dintre alimentele care pot să ajute la diminuarea sau prevenirea celulitei sunt: semințele de in, pepenele galben, fructele de pădure, castraveții, nucile, semințele și fructele de pădure. Acestora li se adaugă peștele, avocado, bananele, apa de cocos și lactatele de cultură au în compoziție potasiu.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei