Bătăile neregulate ale inimii cresc riscul de apariție a stopului cardiac

de Mirabela ȘERBĂNESCU Marţi, 04 Iunie 2024 148
Prin miocardită se înțelege inflamația miocardului, stratul mediu, muscular al peretelui inimii. Acest proces inflamator poate apărea din diferite cauze, generând un grad de disconfort considerabil. Potrivit medicilor, tratamentul este variabil, în funcție de sursa miocarditei și ameliorează intensitatea simptomatologiei, ajutând la reluarea funcțiilor normale ale inimii. Manifestările întâlnite la persoanele ce suferă de miocardită sunt reprezentate de: dureri în piept; dispnee - scurtarea respirației și ineficiența ventilației, atât inspiratorie, cât și expiratorie;
aritmii - bătăi neregulate ale inimii; oboseală; febră, dureri de cap; articulare și musculare, tulburări digestive etc. Întrucât miocardita este un proces inflamator situat la nivelul cordului, eventualele complicații care survin pot avea un impact semnificativ asupra funcționării întregului organism. Printre posibilele complicații ale miocarditei se numără:
infarctul miocardic, insuficiența cardiacă - în cazul în care simptomatologia miocarditei are un debut acut și sever sau dacă procesul inflamator nu este remediat prin tratament. De asemenea, se poate ajunge inclusiv la stopul cardiac, predispoziția la un ritm de bătăi neregulate (aritmii) crescând riscul de apariție a stopului cardiac.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei