Care sunt principalele boli ce pot apărea la locul de muncă

de Alexandra MALACHI Luni, 07 Mai 2012 311
Cele mai frecvente afecțiuni cutanate, determinate, agravate sau întreținute de exercitarea unor profesii sunt bolile de piele. Potrivit Societății Române de Dermatologie, alergiile cutanate sunt cel mai des întâlnite afecțiuni, iar principalii alergeni sunt cromul, nichelul, cobaltul, rășinile sintetice, parfumurile și lanolina.
"Consecințele sunt socio-economice, dar au și o mare implicare psiho-socială prin creșterea șomajului și afectarea calității vieții celor implicați - 90 la sută dintre aceștia sunt tineri sub vârsta de 25 de ani", a declarat dr. George Țiplică, șeful Clinicii de Dermatologie la Spitalul Colentina din Capitală.
Aproape 90% din tulburările de piele dobândite la locul de muncă sunt dermatite de contact iritative și alergice. Ambele se manifestă printr-o reacție inflamatorie a pielii cu semne clinice caracteristice, precum eritem, edem, vezicule, descuamare, prurit.
Pentru a preveni bolile cutanate ocupaționale, reprezentanții Socie-tății Române de Dermatologie susțin că atât angajatorii, cât și angajații ar trebui să fie mai bine informați asupra riscurilor la care se expun la locul de muncă. În acest context, Academia Europeană de Dermato-Venerologie (EADV) a lansat acum doi ani, în 23 de țări, campania de prevenție "O piele sănătoasă la locul de muncă", pentru a sensibiliza opinia publică și politică cu privire la impactul sever al afecțiunilor dermatologice ocupaționale. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei