Cartofii cruzi vă ajută să vă îngrijiți pielea

de Mirabela ȘERBĂNESCU Joi, 13 Octombrie 2022 162
Pare greu de crezut, dar cartofii cruzi vă pot ajuta să vă îngrijiți pielea. După cum știți deja, aceştia sunt bogați în amidon, carbohidrați și vitamina C. Recent însă, specialiștii au început să studieze beneficiile cosmetice ale cartofilor, cu scopul de a găsi modalități de a îmbunătăți rutinele de înfrumusețare în mod natural, fără a apela la chimicale. Probabil ați apelat deseori la clasicele felii de castravete pentru a ameliora inflamațiile de la nivelul ochilor sau pentru a reduce cearcănele. Când vine vorba de a promova circulația sanguină în această regiune sensibilă, orice produs bogat în antioxidanți și vitamina C este benefic.
Cartofii cruzi sunt foarte utili în acest scop, având abilitatea de a stimula circulația sanguină și de a reduce dilatarea vaselor de sânge mici concentrate în această regiune.
Aveți nevoie de două felii de cartof crud, două șervețele și un mojar cu pistil. Decojiți cartoful crud și tăiați două felii cu o grosime de aproximativ 2,54 cm, după care începeți să pisați feliile de cartof. La final, aplicați o parte din pasta obținută pe ambele șervețele și așteptați 15-20 de minute. Unul dintre cele mai semnificative beneficii oferite de cartofii cruzi este abilitatea acestora de a reduce aspectul petelor de pe față cauzate de înaintarea în vârstă. Radeți un cartof crud cu o răzătoare fină, dar și un castravete. Amestecați ingredientele și adăugați o lingură de oțet de mere. Apoi, cu ajutorul unui tampon de vată, aplicați remediul obținut ca o mască pentru față și lăsați-l să acționeze 15-20 de minute.
După ce s-a scurs acest interval de timp, clătiți-vă bine cu apă caldă. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei