Ce boli poți preveni dacă mănânci zilnic căpșuni

de Alexandra MALACHI Miercuri, 16 Mai 2012 919
Printre fructele preferate ale copiilor și extrem de apreciate și de adulți, căpșunile nu sunt doar un desert delicios, ci reprezintă și o sursă importantă de vitamine. În compoziția căpșunilor se găsesc vitaminele C, E, B, K și PP, antioxidanți, acid folic, fier, calciu, magneziu, potasiu, zinc, fosfor, sodiu, fibre și substanțe cu efect antiinflamator. În primul rând, consumul aceste fructe dulci împiedică modificările celulelor, ceea ce previne apariția bolilor canceroase. Mai mult, fibrele din căpșuni contribuie la scăderea nivelului de colesterol și la reducerea riscului de boli cardiovasculare. Căpșunile mai sunt bune pentru prevenirea afecțiunilor oftalmologice, asigură o bună funcționare a organismului, luptă împotriva asteniei sau insomniei și ajută în tratarea insuficienței hepatice. Pentru a obține cât mai multe beneficii de la aceste fructe, ar fi bine să le consumați în stare crudă, nepreparate și fără adaosuri cum ar fi zahărul sau frișca.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei