Ceaiul verde reduce riscul de tromboză, atac de cord și accident vascular cerebral

de Mirabela ȘERBĂNESCU Marţi, 11 Aprilie 2023 212
Ceaiul verde este recomandat în numeroase afecţiuni, dar şi în dieta persoanelor care doresc să slăbească, datorită substanţelor conţinute, printre care se află şi cofeina. Acești compuși, susţin specialiştii, acționează ca antioxidanți și exercită o acțiune hipoglicemiantă, anti-obezitate, antiinflamatoare, antibacteriană, antivirală, antimutagenică și stimulantă, motiv pentru care se crede că previne un număr important de boli. Totuşi, înainte de a-l consuma, este indicat să cereți aprobarea unui medic, pentru a evita reacțiile adverse. Consumul regulat de ceai verde ajută la reglarea nivelului de colesterol, în special al așa-numitului colesterol rău, LDL, datorită puterii sale antioxidante. De asemenea, acesta inhibă formarea cheagurilor de sânge, reducând riscul de tromboză, atac de cord și accident vascular cerebral.
Totodată, componentele sale întăresc bacteriile benefice din intestin și le combat pe cele rele, menținând sănătatea intestinală și prevenind apariția infecțiilor și a bolilor inflamatorii la nivelul acestor organe. În plus, cofeina stimulează mișcările naturale ale intestinului, facilitând eliminarea materiilor fecale și ajutând la combaterea unor afecțiuni precum constipația. Diabetul de tip 2 presupune niveluri ridicate de zahăr în sânge din cauza unor probleme precum rezistența la insulină sau incapacitatea organismului de a produce acest hormon. Studiile au arătat, însă, că ceaiul verde poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină și poate reduce nivelul de glucoză.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei