Ceaiurile și mierea ameliorează durerile din gât

de Mirabela ȘERBĂNESCU Luni, 28 Noiembrie 2022 57
Este o certitudine: una dintre cele mai frecvente boli care afectează oamenii este durerea din gât, aceasta fiind la fel de des întâlnită atât în rândul copiilor, cât și al adulților. Deși disconfortul pare a fi în partea din spate a gâtului, aceasta este o iritație sau un disconfort care se agravează la înghițirea oricărui aliment, indiferent care ar fi textura lui. Partea bună a lucrurilor este că, de obicei, durerea cauzată de un virus dispare de la sine în câteva zile. Infecția de origine bacteriană, în schimb, necesită tratament cu antibiotice. Așadar, este important să știți cum să procedați pentru a evita complicațiile, cum ar fi răgușeala, senzația de durere la înghițire sau iritația constantă în zonă. Cele mai frecvente cauze sunt răceala, gripa sau infecțiile virale. Deși nu este un simptom grav, produce un disconfort intens ce poate fi evitat. Simptomele cauzate de viruși depind de caracteristicile agentului patogen și de virulența acestuia. Copiii sunt cei mai vulnerabili, deoarece au un sistem imunitar în curs de dezvoltare. Uneori, durerea intensă poate fi cauzată fie de pustule ce apar pe mucoasa faringiană, fie de inflamarea glandelor salivare.
 

De asemenea, amigdalita se manifestă prin dificultăți la înghițire și apariția ganglionilor limfatici umflați și dureroși la nivelul gâtului. Cu toate acestea, alți iritanți și toxine, cum ar fi poluanții aerului, fumul de țigară, alergenii și substanțele chimice, pot fi responsabili pentru marea majoritate a senzațiilor de disconfort în gât, dar și afecțiunile pulmonare sau vorbitul excesiv. Ca urmare, somnul suficient și odihna adecvată joacă un rol important în ameliorarea durerii în gât, deoarece ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor. În plus, băuturile calde, cum ar fi ceaiurile, sucurile și supele, pot ameliora durerea persistentă în gât. Recomandate sunt ceaiul de mușețel, cimbru sau ceaiul verde, pentru că întăresc imunitatea. Nu în ultimul rând, mierea este utilizată pe scară largă pentru durerile în gât, deoarece are proprietăți antiseptice. 



Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Ultima oră

Titlurile zilei