Ceapa alungă răceala și reglează tensiunea

de Alexandra MALACHI Miercuri, 25 Ianuarie 2012 985
Probabil cea mai folosită legumă în bucătărie, ceapa poate fi folosită în numeroase cazuri și pe post de medicament natural. Datorită conținutului de vitamine, acid folic, calciu, fier, fosfor, magneziu și fibre, ceapa ajută la scăderea tensiunii, tratează anemia, reglează colesterolul, vindecă infecțiile, previne răceala și calmează tusea.În cazul în care aveți probleme cu hipertensiunea arterială, consumul frecvent de ceapă ajută la reglarea tensiunii în mod natural, subțiază sângele și dizolvă cheagurile formate.Totodată, ceapa conține cantități impresionante de fier care este extrem de eficient împotriva anemiei. Consumul de ceapă crudă crește nivelul colesterolului bun și îl reduce pe cel rău. Acesta este motivul pentru care este recomandat ca alimentele foarte grase cum ar fi șunca, slănina sau kaiserul să fie mâncate alături de ceapă.Cu cât această legumă este consumată mai des, cu atât organismul este mai ferit de boli și infecții. Specialiștii au ajuns la concluzia că cei care mănâncă frecvent ceapă, în special crudă, suferă mai rar de răceală și gripă. Această legumă acționează ca un antibiotic și ajută la vindecarea rapidă a organismului afectat de viruși. În plus, ceaiul de ceapă este un cunoscut calmant împotriva tusei și un expectorant eficient.
Taguri

Comentează știrea

unu
7 februarie 2012
halal

ce articol bun nu ma mai satur la-m citit de 3 ori si inca il mai caut..:)))bun bun baaaaaaaaaaa imbecililor ori scrieti cv de ceapa aia ori o lasati sa puta prostanacilor ....

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei