Cele mai nocive mezeluri

de Florentina BOZÎNTAN Joi, 27 Ianuarie 2011 699
Consumul de mezeluri crește riscul apariției unor boli grave. Dintre acestea, menționăm boala pulmonară obstructivă, cancer etc. Specialiștii în nutriție au făcut un clasament al celor mai nocive mezeluri: r crenvurști - în cea mai mare parte, aceștia sunt formați din tocătură de oase, tendoane, pielițe și grăsime. Trebuie precizat însă că salmonella, bacteria care provoacă toxiinfecții alimentare și favorizează apariția cancerului de stomac, este întâlnită mai ales pe pielea păsărilor. r salam - 60% din compoziție este slă-nină și șorici, 17% este carne de calitate inferioară, respectiv picioare, gât, etc, 20% este făină de soia; în rest… colo-ranți, glutamat de sodiu, nitriți și nitrați. r cârnați - aceștia conțin 60% slănină și șorici, 20% apă, sare, condimente și arome, potențiator de gust, coloranți naturali, ni-trit de sodiu (această substanță mărește timpul de valabilitate a produsului). r parizer - conține 80% slănină și șorici, 10% carne de pasăre dezosată mecanic, în care sunt inclusiv oase măcinate, dar și făină de soia, amidon, coloranți. Amidonul și fibrele de soia conferă senzația de sațietate. În schimb, este greu de digerat. r mezeluri afumate - fumul crește riscul apariției unor maladii grave, precum cancerul.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei