Consumați fructele întregi! Prin stoarcere își pierd din cantitatea de fibre

de Mirabela ȘERBĂNESCU Duminică, 12 Mai 2024 152
Fructele proaspete au un conținut ridicat de fibre, antioxidanți și alți nutrienți. Specialiștii spun că dacă le consumați întregi, acestea au numeroase beneficii pentru sănătate, printre care și prevenirea bolilor cardiace, accidentelor vasculare cerebrale și anumitor tipuri de cancer. Deși smoothie-urile pot fi convenabile și sănătoase atunci când nu conțin zahăr adăugat, prin stoarcere unele dintre ele își pierd din cantitatea de fibre. Explicația este simplă: prin stoarcere se păstrează doar vitaminele și nutrienții care se regăsesc în zeama fructului, în timp ce fibrele din coaja și pulpa fructelor se pierd. Toate acestea în condițiile în care fibrele au un rol important în organism, fiind de ajutor în procesul de digestie, menținând nivelul de zahăr din sânge echilibrat, reducând colesterolul și, totodată, menținând senzația de sațietate pentru o perioadă îndelungată. În plus, medicii sunt de părere că fructele întregi sunt o sursă majoră de fibre fermentabile, care pot susține activitatea prebiotică a colonului, având numeroase beneficii potențiale pentru sănătate.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei