Consumul de cafea este mai nociv decât cel de bere

de Mirabela ȘERBĂNESCU Luni, 15 Mai 2023 205
La ora actuală, cele mai îndrăgite băuturi din lume sunt cafeaua şi berea, despre care medicii spun că pot schimba ADN-ul unei persoane, care este asociat cu îmbătrânirea şi riscul de a face cancer. Potrivit studiilor realizate, consumul de cafea este mai nociv decât cel de bere. Astfel, experţii au descoperit că, în timp, cafeina scurtează telomerii, în vreme ce berea îi lungeşte. De menţionat că telomerii au rolul de a proteja şi de a asigura integritatea ADN-ului. Aceştia se scurtează odată cu trecerea anilor și din cauza apariţiei unor maladii specifice bătrâneții (boli cardiovasculare, hipertensiune arterială, scleroză, boli articulare, deficiențe imunitare, cataractă, demenţă senilă etc).
Astfel, persoanele cu un procent ridicat de telomeri scurţi sunt mai predispuse la apariţia cancerului, a bolilor cardiovasculare, precum şi decesului prematur. Tocmai de aceea, oamenii de ştiinţă recomandă consumul moderat de bere, care reduce efectul toxic al unei eventuale prezenţe în organism a aluminiului, suspectat de apariţia bolii Alzheimer.
Comparativ, experţii au trecut la efecte nocive ale cafelei faptul că, dacă este consumată după-amiaza, după orele 17.00, aceasta duce la tulburări de somn, în schimb berea asigură relaxarea mentală şi fizică pentru un somn de calitate.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei