Contenţia dentară, necesară pentru fixarea și stabilizarea dinților

de Mirabela ȘERBĂNESCU Marţi, 15 August 2023 153
Procesul de aliniere și corectare a dinților prin intermediul aparatului dentar constituie o investiție semnificativă de timp, efort și resurse financiare. Din păcate, beneficiile obținute la momentul renunțării la aparatul dentar pot fi pierdute, dacă nu se ia în considerare etapa crucială a contenției dentare. Chiar dacă dinții par aliniați corect în momentul îndepărtării aparatului dentar, aceștia au nevoie de susținere suplimentară pentru a rămâne în poziția obținută în urma tratamentului ortodontic. Această contenție dentară este un proces terapeutic utilizat în ortodonție pentru a menține și a stabiliza poziția corectată a dinților după îndepărtarea aparatului dentar fix sau mobil.
Acest lucru presupune utilizarea unor aparate speciale, precum gutierele, pentru a menține dinții în poziția corectată obținută în urma tratamentului ortodontic cu aparat dentar. Etapa contenției dentare este esențială pentru succesul tratamentului ortodontic, deoarece dinții au tendința de a reveni la poziția inițială în absența unei contenții adecvate.
De ce este importantă contenția dentară? Specialiştii afirmă că, în timpul tratamentului ortodontic cu aparat dentar, dinții sunt mutați prin aplicarea unor presiuni controlate și constante asupra acestora. După îndepărtare, dinții pot avea tendința de a reveni la poziția inițială, lucru datorat unor factori precum elasticitatea țesuturilor, forțele musculare și alți factori individuali. Pe scurt, aparatele de contenție ajută la fixarea și stabilizarea dinților în noua lor poziție, oferindu-le țesuturilor orale și ligamentelor timpul necesar pentru a se adapta și a se întări în jurul acestora. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei