Copiii bolnavi de hemofilie, tratați la centrul de oncologie din Constanța

de Andreea NĂSTASE Vineri, 18 Aprilie 2014 218
Specialiștii din cadrul Spitalului Județean Constanța au marcat ziua internațională a hemofiliei împreună cu copiii care suferă de această afecțiune și care sunt tratați în spital. 
Din păcate, medicii susțin că, deși hemofilia este o afecțiune care beneficiază de programe naționale, cei 23 de pacienți constănțeni nu primesc decât tratament de urgență, atunci când fac accidente hemoragice. 
"Tratamentele pentru hemofilie și talasemie sunt la limită, acești bolnavi fiind tratați doar în sistem de urgență, când fac accidente hemoragice. Pe de altă parte, pentru a evita aceste situații, încercăm să îi învățăm pe părinți să își ferească copiii de accidentări, de loviri", a explicat dr. Adriana Apostol, medic specialist hematolog în cadrul Spitalului Județean Constanța, singurul cadru medical care se ocupă de acești bolnavi. 
Potrivit reprezentanților Colegiului Medicilor, în spitalele din țară sunt aproximativ 200 de medici hematologi, iar în județe precum Constanța sau Iași, pacienții sunt tratați de către un singur cadru medical. 
"Situația medicilor hematologi, din noiembrie 2013, arată că în România mai existau 172 de medici hematologi, dintre care 85 în București. Avem 17 județe fără niciun medic hematolog și avem 14 județe cu un singur medic hematolog", susține dr. Vasile Astărăstoae, președintele Colegiului Medicilor. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei