Una dintre cele mai sănătoase salate verzi, rucola a apărut în comerțul românesc abia în ultimii ani, dar este cunoscută încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile sale afrodiziace și mineralizante.
- Publicitate -
Rucola are un conținut caloric foarte mic, cu toate acestea reprezintă o sursă importantă de fibre alimentare, vitaminele A, C, K, P, dar și fier și potasiu. Această salată îmbu-nătățește calitatea sângelui, nu conține colesterol, este sățioasă și ajută la diminuarea consumului de grăsimi.
Vitaminele P și K din rucola au efecte pozitive asupra funcției fica-tului, iar vitamina K este esențială și pentru sistemul osos, reduce riscul de fracturi și mărește masa osoasă. Totodată, calciul și magneziul din rucola este eficient în mineralizarea sistemului osos, iar vitamina C stimulează producția de colagen, ajută la prevenirea infecțiilor, întărește sistemul imunitar și reduce efectul negativ al radicalilor liberi.