Cum să avem ochi frumoși

de Cuget Liber Joi, 06 Martie 2008 502
Cele mai indicate alimente care ne ajută să reducem riscul confruntării cu afecțiunile oculare, să ne păstrăm ochii mai frumoși, mai sănătoși, mai luminați sunt: peștele, strugurii, ustoroiul, ceapa, alunele și nu numai. Peștele este o sursă excelentă ce furnizează suport structural pentru membranele celulare. Este recomandat pentru tratarea degenerescenței maculare și pentru păstrarea sănătății ochiului. Spanacul, varza și salata sunt plante bogate în caroteni, în special în luteină. Luteina, un pigment galben, protejează macula de arsurile solare și de lumina fosforescentă. Oul este bogat în cisteină, sulf, lecitină, aminoacizi și luteină. Aceste componente previn formarea cataractei, care apare, în general, o dată cu înaintarea în vârstă. Usturoiul și ceapa prezintă, de asemenea, un conținut bogat de sulf, necesar producerii de glutamină, un important antioxidant atât pentru ochi, cât și pentru întregul organism. Soia, scăzută în grăsimi, bogată în proteine, este elemetul de bază ce nu trebuie să lipsească din nicio dietă. Soia conține acizi grași esențiali, vitamina E și agenți antiinflamatori. Fructele și legumele conțin vitamina A, C, E și beta-caroten. Legumele de culoare galbenă, precum morcovul, ardeiul sunt foarte importante pentru vederea diurnă. Afinele și strugurii ajută ochiul în timpul vederii nocturne. O ceașcă plină de afine, gem de coacăze sau un supliment nutritiv format din struguri și afine te ajută să-ți adaptezi vederea la întuneric în mai puțin de 30 de minute. Alunele și stafidele sunt unele dintre cele mai concentrate alimente în vitamine. Con-ținutul ridicat de acizi grași omega trei contri-buie la menținerea colesterolului la un nivel scăzut și stabilizează membranele celulare.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei