Cum se eliberează medicamentele oncologice din farmaciile constănțene

de Andreea NĂSTASE Marţi, 16 Aprilie 2013 241
De la 1 aprilie a intrat în vigoare normele de aplicare a programelor curative pentru 2013-2014. Pentru buna des-fășurare a programului național de oncologie, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Constanța transmite modalitatea de prescriere a acestor tratamente:
- prescrierea medicamentelor oncologice cu forme farmaceutice cu administrare intramusculară se face pe prescripție medicală distinctă, pentru fiecare tip de administrare. În cazul medicamentelor cu administrare subcutanată, prescrierea se face pe o pe-rioadă de maximum o lună calendaristică.
- pentru medicamentele oncologice cu prescripție orală prescrierea se va face pentru denumirea comercială cu menționarea în prescripție și a denumirii internaționale. 
Pentru medicamentele oncologice specifice ce necesită aprobare CJAS și se eliberează prin farmaciile cu circuit deschis, medicul care face prescrierea rețetei o va întocmi având obligația de a menționa perioada prescrierii și pe care o va da pacientului, împreună cu copia referatului aprobat de CJAS. 
Pentru a i se elibera rețeta, pacientul este obligat la rândul său să prezinte la farmacie atât copia referatului, cât și prescripția medicală.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei