Depresia se accentuează de sărbători. Orice om trebuie să găsească tăria de a-și asuma propriile trăiri

de Alina DRACOPOL Joi, 29 Decembrie 2022 329
Depresia, cunoscută în lumea medicală sub denumirea de „tulburare depresivă majoră”, este o stare caracterizată prin tristețe patologică, pesimism, durere morală și existența unui sentiment persistent de subminare a valorilor personale. Reprezintă una dintre cele mai frecvente cauze cu impact puternic asupra integrității emoționale a persoanei.
Atenție la simptome - Pierderea interesului pentru acțiuni care altădată erau practicate din plăcere, senzația de neliniște sufletească, teama inexplicabilă, descurajarea sau chiar disperarea sunt principale sentimente care vlăguiesc organismul. De aceea, depresia netratată degenerează în alte afecțiuni precum dificultăți de respirație, tahicardie, modificări de comportament, cea mai gravă fiind dorința de suicid. Alte simptome care trag un semnal de alarmă asupra posibilității de a suferi o tulburare depresivă sunt gândurile recurente de moarte, episoadele frecvente de plâns nemotivat, pierderea încrederii în sine, lipsa sentimentelor de bucurie, anxietatea, durerile de cap persistente, mâncatul excesiv sau, din contră, pierderea poftei de mâncare.
 
Gândirea pozitivă este foarte importantă - Permanenta relaționare cu ceilalți oameni, iertarea atunci când nu se face dreptate și, cel mai important, împărtășirea tuturor problemelor cotidiene sunt principalele sfaturi pe care oamenii trebuie să le urmeze pentru a nu fi victimele tulburărilor depresive. De aceea, o gândire pozitivă, acompaniată de optimism, este primul pas către prevenirea depresiei. De asemenea, eliberarea de energie negativă este un alt aspect de luat în calcul. Orice om trebuie să găsească tăria de a-și asuma propriile trăiri. Sentimentele toxice precum invidia, ura, gelozia trebuie exprimate în condiții non-violente pentru a ajuta creierul să se relaxeze. Comunicarea asigură echilibrul emoțional de care orice om are nevoie. Persoanele care socializează cu cei din jur se simt mai relaxate și împăcate cu sine. Cu cât ai mai mulți prieteni, cu atât nivelul de cortizol (hormonul stresului) este mai scăzut.
Fiind o boală a sufletului, depresia trebuie tratată din interior, prin acumulare de emoții constructive și gânduri pozitive. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei