Dieta recomandată în cazul bolnavilor cu sclerodermie

de Mirabela ȘERBĂNESCU Marţi, 28 Mai 2024 142
Sclerodermia este o boală autoimună rară care afectează țesuturile conjunctive din organism. Caracteristica principală a afecțiunii este producerea excesivă de colagen, o proteină care constituie o parte importantă a țesuturilor de susținere ale corpului. Această supraproducție de colagen duce la îngroșarea țesuturilor, afectând pielea, vasele de sânge, mușchii și organele interne. Boala afectează adesea mâinile, brațele, fața, dar și alte zone ale corpului. Pacienții pot avea probleme circulatorii - de exemplu, degetele reci și palide ca răspuns la stres sau la temperaturile reci, durere și umflare articulară, în special în primele stadii ale bolii, probleme gastrointestinale, cum ar fi dificultăți la înghițire sau arsuri la stomac și probleme pulmonare.
Tocmai de aceea, susțin specialiștii, este important ca alimentația acestor bolnavi să fie una echilibrată, pentru a menține organismul într-o stare cât mai bună. Ca urmare, o dietă bogată în fibre poate ajuta la menținerea sănătății sistemului digestiv, reducând riscul de constipație. De asemenea, fructele, legumele, cerealele integrale și leguminoasele sunt surse bune de fibre, fasolea, broccoli-ul, avocadoul și merele fiind extraordinare pentru organism.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei