Concluzia cursului de sănătate oro-dentară: Doar 50% din gravide merg la dentist

de Andreea NĂSTASE Joi, 27 Septembrie 2012 265
Primul curs gratuit pentru gravide despre sănătatea oro-dentară organizat în urmă cu o săptămână de "Academia de Zâmbete" a tras linie și are în prezent o statistică referitoare la igiena și frecvența controalelor medicale în rândul femeilor însărcinate.
Astfel că, după centralizarea datelor obținute din chestionarele completate în timpul cursului de gravide a reieșit că: 50% din participante merg la controale de rutină și își fac igienizarea profesională a dinților o singură dată pe an, față de 6 luni cum este corect și 30% din ele au declarat că nu merg la dentist decât atunci când au o problemă.
25% din participante au declarat că se spală pe dinți doar dimineața, necunoscând faptul că "periajul de seară este cel mai important deoarece cavitatea orală se transformă peste noapte într-un incubator pentru bacterii ce întrunește condiții perfecte pentru dezvoltarea acestora: căldura (37grade), întuneric și umiditate", după cum a precizat medicul dentist Raluca Petre, organizatorul cursului.  Un procent de 25% dintre ele se spală pe dinți după fiecare masă, fapt pe care medicul nu îl aprobă deoarece un periaj corect se realizează la cel puțin jumătate de oră după masă și nu mai devreme. În privința mijloacelor de igienizare, gravidele dau semne că sunt ceva mai informate. 75% dintre ele folosesc cu regularitate ața dentară și apa de gură. În privința afecțiunilor care pot apărea în timpul sarcinii, doar 25% dintre femei cunosc termenul de "gingivită de sarcină" și nicio participantă nu auzise până la curs de tumorile de sarcină. Cu sau fără cunoștințe, toate participantele au fost de acord că este mare nevoie de aceste cursuri de educație oro-dentară și au declarat că vor participa și la următoarele care se vor mai organiza. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei