Statul nu alocă suficienți bani pentru contracepție

de Andreea NĂSTASE Joi, 27 Septembrie 2012 234
Un procent de 49% dintre femeile din România au declarat că în 2012 nu au beneficiat de nici un fel de informare asupra reproducerii sau a educației sexuale, relevă un sondaj realizat de Institutul pentru Politici Publice, realizat cu ocazia Zilei Mondiale a Contracepției, precizează Agerpres.

Potrivit acestui institut, statul ar trebui să investească mai mult în mijloacele de prevenție, implicit să acorde o mai mare atenție acestui domeniu. Până în prezent însă, instituția susține că statul român nu eficientizează cheltuielile pentru achiziționarea mijloacelor contraceptive și nici nu ține o evidență oficială a numărului de sarcini nedorite. Mai mult IPP susține că mortalitatea în rândul femeilor care își pierd viața în timpul sarcinii sau la 42 de zile după naștere a crescut considerabil, fapt care ar trebui să întărească importanța contracepției.
Institutul pentru Politici Publice insistă ca Ministerul Sănătății să promoveze programele de planificare familială în rândul medicilor de familie cu privire la acest aspect. Date recente publicate de Organizația Mondială a Sănătății arată că România are cea mai mare rată a avorturilor din Europa, 480 la 1000 născuți vii, ceea ce reprezintă dublul mediei din Uniunea Europeană. Îngrijorător este că mai mult de 60% dintre tinerele cu vârsta între 15 și 18 ani nu au folosit niciodată o metodă  contraceptivă. Totodată,  țara noastră are cele mai ridicate rate ale mortalității materne - 27 decese la 100.000 născuți vii. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei