Durerea sciatică poate fi ameliorată și prin schimbarea poziției de somn

de Mirabela ȘERBĂNESCU Miercuri, 28 Iunie 2023 153
La ora actuală, există mai multe moduri care vă pot ajuta să ameliorați durerea sciatică apărută noaptea, inclusiv schimbarea poziției de somn și alte remedii înainte de culcare. Medicii afirmă că durerea de nerv sciatic începe în mod obișnuit în partea inferioară a spatelui sau la nivelul feselor și iradiază în partea din spate a coapsei și a picioarelor. Când apare noaptea, poate afecta calitatea și durata somnului.
Sciatica este un termen general pentru a descrie durerea care apare din iritația nervului sciatic. Nu este un diagnostic, ci mai degrabă un simptom al unei cauze sau afecțiuni subiacente, cum ar fi un disc alunecat. Anumite poziții de dormit pot ajuta la reducerea presiunii de pe nervul sciatic, ceea ce poate ajuta la scăderea durerii.
Experții recunosc că susținerea coloanei vertebrale lombare poate ajuta la gestionarea durerii. În acest sens, pozițiile de somn care ajută la susținerea coloanei lombare pot ajuta. Acestea pot include dormitul în poziția fetală sau pe o parte cu o pernă între genunchi. Apoi, dacă stați întins pe spate, puteți plasa o pernă suplimentară sub genunchi sau sub zona lombară. Dacă este posibil, puteți lua în considerare schimbarea saltelei sau folosirea unui topper pentru saltea care ajută la susținerea tuturor părților coloanei vertebrale. Cel mai bine ca fiecare să încerce diferite poziții pentru a vedea ce funcționează cel mai bine, pentru că nu toată lumea va răspunde bine la aceleași poziții.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei