Fisticul poate preveni apariția bolilor cardiovasculare

de Cuget Liber Vineri, 26 Septembrie 2008 599
Consumul moderat de fistic, în paralel cu o dietă sănătoasă pentru inimă, combate riscul apariției bolilor cardiovasculare, prin acțiunea luteinei, un antioxidant conținut de semințe, se arată într-un studiu recent publicat de American Journal Of Clinical Nutrition, citat de sky.com. Luteina, care se găsește în fistic, dar și în fructe și în legumele verzi, contribuie la scăderea nivelului de colesterol și previne blocarea arterelor sangvine. Un experiment efectuat pe un eșantion de 28 de persoane a demonstrat că nivelul colesterolului scade cu 12% după trecerea de la o dietă tipic americană, cu multă brânză, ulei și unt, la una mai puțin grasă, care include consumul de fistic. Experimente anterioare privind calitățile nutritive ale fisticului au mai arătat că acesta reduce nivelul de colesterol, dar și riscul de a face cancer. Însă oamenii de știință pledează pentru un consum moderat al acestui aliment, în caz contrar existând riscul de a lua în greutate, fapt care reprezintă un pericol pentru inimă.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei