Fructele și legumele - ideale pentru perioada rece

de Cuget Liber Vineri, 17 Septembrie 2010 433
O dietă echilibrată presupune includerea legumelor și fructelor în masa zilnică. Odată cu intrarea în sezonul rece, acestea sunt mai greu de găsit, iar specialiștii în nutriție susțin că fructele și legumele de import nu sunt alegerea potrivită pentru a echilibra regimul zilnic. "Din păcate, astăzi organismul nu este hrănit, ci intoxicat cu ajutorul mâncării. Fructele și legumele sunt tratate chimic înainte de a ajunge pe masa noastră, fapt ce duce la intoxicarea ficatului, a rinichilor și a sistemului nervos central", spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Dincolo de faptul că alimentele sunt tratate cu pesticide, acestea sunt pulverizate cu tot felul de substanțe toxice pentru a rezista cât mai mult. "Cea mai bună soluție este să mâncăm fructe și legume atunci când este sezonul lor. Dar, pentru că și în perioada rece corpul are nevoie de vitamine și substanțe nutritive oferite de acestea, trebuie să fim atenți la alimentele pe care le alegem", recomandă prof. dr. Mencinicopschi. Alimentele conservate își pierd calitățile nutritive Potrivit specialistului, atunci când mergem și cumpărăm fructe sau legume, trebuie să fim atenți la țara de proveniență. Astfel, este de preferat să optăm mai întâi pentru cele importate din țări apropiate, deoarece acestea sunt tratate mai puțin cu substanțe pentru a rezista tran-sportului. Conservarea fructelor și a le-gumelor nu reprezintă o soluție sănătoasă pentru organism. "Atunci când sunt fierte, coapte și congelate fructele și legumele își pierd din calitatea nutritivă", completează prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. În plus, adăugarea aditivilor alimentari, precum conservanții, pentru a păstra alimentele și în perioada rece, duce la, ... contaminarea acestora.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei