Insulina poate fi utilizată fără risc de complicații

de Alexandra MALACHI Luni, 09 Iulie 2012 453
Specialiștii români au demonstrat că insulina este cea mai eficientă modalitate terapeutică de a obține controlul glicemic, o prioritate majoră în managementul diabetului zaharat.
Dr. Nicolae Hâncu, investigator principal al studiului ORIGIN, a prezentat, la sfârșitul săptămânii trecute, rezultatele cercetărilor. "Studiul a arătat că se poate face tratament cu insulină în siguranță fără să apară complicații cardiovasculare, oncologice, hipoglicemie și creștere în greutate", a spus dr. Nicolae Hâncu.
Mai mult de 12.500 de pacienți de peste 50 de ani și din 40 de țări din întreaga lume au fost cuprinși în schema de tratament care s-a derulat timp de șase ani. Din România, au fost incluși 850 de pacienți, din 20 de centre de diabet.
"ORIGIN este un studiu extraor-dinar prin prisma numărului de pacienți înrolați și prin cea a duratei sale. Astfel, s-a dovedit încă o dată siguranța și eficiența pe termen lung a terapiei cu insulină Glargin, precum și importanța acestei terapii în viața pacienților cu diabet. Totodată, ORIGIN oferă noi date cu privire la beneficiile și riscurile posibile ale inițierii terapiei cu insulina Glargin mai devreme pe parcursul evoluției diabetului, oferind premise importante care să conducă la schimbări semnificative în practica medicală actuală din diabetologie", a precizat medicul. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei