Intervenția cu laser, recomandată pentru problemele de vedere

de Petruta RIDICHE Marţi, 25 Aprilie 2023 329
În cazul problemelor de vedere, specialiștii preferă o intervenție laser pentru reducerea dioptriilor. Intervențiile laser sunt minim invazive, considerate mai sigure, cu complicații posibile mai rare, mai ușor de tratat și au o recuperare mai rapidă.
Laserul se aplică pe suprafața corneei, pe care o remodelează într-un mod diferit în funcție de fiecare tehnică disponibilă (PRK, LASIK, SMILE, PRESBYOND). Procedura este de ordinul secundelor, cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație. Acuitatea vizuală se îmbunătățește rapid, de obicei, devenind foarte bună începând cu a doua zi. Iar activitățile uzuale pot fi reluate cu ușurință. Tratamentul este doar local, cu picături.
Intervenția de implant de cristalin este, practic, la fel ca o operație de cataractă, deși aceasta poate să nu se fi declanșat încă. Cristalinul natural se poate schimba cu unul artificial și înaintea apariției cataractei, pentru a corecta dioptrii.
Totuși, această variantă este mai invazivă decât o procedură laser, în principal pentru că se desfășoară în interiorul ochiului. Complicații pot apărea, chiar dacă sunt extrem de rare. Majoritatea sunt ușoare și se rezolvă cu un eventual tratament. Există, totuși, și complicații cu potențial de pierdere de vedere sub 0,1%. De asemenea, proprietatea cristalinului natural de acomodare, pentru focalizarea la distanță, intermediar sau aproape, se pierde în urma chirurgiei. Sistemul de acomodare este compensat de implantul de cristalin artificial, însă cu limitări și necesită o perioadă de adaptare, ce poate dura de la zile la luni.
Din aceste puncte de vedere, chirurgia refractivă corneeană cu laser este cea mai ușoară variantă pentru pacient, având riscuri minime și rezultate bune pe termen lung.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei